Hvad er madaffald?
Madaffald uden emballage kan f.eks. være en blanding af:
- Madrester
- Kødvarer
- Fisk
- Mejeriprodukter
- Frugt og grøntsager
- Brød-, kage- og dejrester
- Suppe, sovs og grød
- Æggeskaller
- Kaffegrums
Madaffald uden emballage stammer typisk fra køkkener på restauranter, hoteller, hospitaler, institutioner m.fl. samt fra kantiner, cafeterier etc.
OBS!
Af hensyn til genanvendelsesprocessen er det vigtigt, at affaldstypen IKKE indeholder plastemballage fra fødevarer, bestik og service, dåser, stanniol, majsposer, knitreposer (tynde plastposer) m.v.
Læs mere om Totalkoncept for indsamling af madaffald - Fra madaffald til grøn energi
Containere til madaffald
Indsamling af madaffald sker i forskellige indsamlingssystemer, afhængig af logistik, geografi og mængden af affald. Vi indsamler typisk madaffald i:
Behandling af madaffald
Madaffaldet afleveres på miljøgodkendt forbehandlingsanlæg, hvor det forarbejdes til biomasse.
Efterfølgende transporteres massen til biogasanlæg, hvorefter madaffaldet således genanvendes til energiudnyttelse og til jordforbedring.
Download
Du kan downloade følgende dokumenter
Sorteringsvejledning
Få et overblik over korrekt sortering
Sorting guide
Overview of correct sorting