Affaldstype
Brugt fritureolie kan være én af nedenstående typer, men er oftest et blandingsprodukt af:
- Kokosolie
- Majsolie
- Olivenolie
- Palmeolie
- Rapsolie
- Sojaolie
Brugt fritureolie stammer typisk fra hoteller, restauranter, fastfoodrestauranter, kantiner, bistroer, slagterafdelinger i dagligvarebutikker samt storkøkkener på sygehuse, plejehjem skoler m.m.
OBS!
Af hensyn til genanvendelsesprocessen er det vigtigt, at fritureolien IKKE indeholder affald og vand.
Vi er ISCC certificeret - se certifikatet her
Marius Pedersen A/S er certificeret efter ISCC EU standarden, der er en certificering for bæredygtighed i håndteringen af brugt fritureolie.
Marius Pedersen A/S bidrager dermed til at sikre, at flydende biobrændstof overholder kravene om bæredygtighed, og til at brugt fritureolie genanvendes mest optimalt.
Ved indgåelse af samarbejdsaftale om afhentning af fritureolie skal der udfyldes en selverklæring. Selverklæringen anvendes til at dokumentere fritureoliens livscyklus, hvor den efter endt brug i f.eks. restauranten indgår i produktionen af biobrændstof som en bæredygtig ressource.
Container til afhentning af brugt fritureolie
Indsamling af brugt fritureolie sker i forskellige indsamlingssystemer, afhængig af logistik og mængden af affald. Vi indsamler typisk brugt fritureolie i:
Behandling af brugt fritureolie
Fritureolien afleveres til genanvendelse på miljøgodkendt behandlingsanlæg. Her gennemgår fritureolien en rensning og filtrering, så rester fra f.eks. pomfritter og klumper fra panering sies fra.
Herefter forarbejdes fritureolien til biodiesel.
Download
Du kan downloade følgende dokumenter
Sorteringsvejledning
Få et overblik over korrekt sortering
Sorting guide
Overview of correct sorting